speaker-photo

Dr. Pablo Garcia Pavia

Dr. Garcia-Pavia este cardiolog consultant la Departamentul de Cardiologie al Spitalului Universitar Puerta de Hierro din Madrid, Spania. Este responsabil de Unitatea de Insuficiență Cardiacă și Boli Cardiace Ereditare. Aceasta este concepută ca o unitate de referință națională  pentru bolile cardiovasculare ereditare de către Ministerul Sănătății din Spania. De asemenea, aceasta a fost desemnată de către Comisia Europeană drept centru european de referință pentru afecțiuni cardiovasculare rare.

Domeniile sale de cercetare includ insuficiența cardiacă, amiloidoza și cardiomiopatiile. După ce și-a terminat pregătirea în cardiologie în Madrid, dr. Garcia-Pavia a urmat o bursă de cercetare clinică la Unitatea de Boli Cardiovasculare Ereditare la The Heart Hospital (University College of London). Anterior, a întreprins activități de cercetare în laboratoarele  specializate în genetică la: Universitatea din Chicago, Universitatea Complutense și Universitatea Autonoma.

Dr. Garcia-Pavia este prim-autorul documentului de referinta privind diagnosticul și tratamentul amiloidozei cardiace elaborat de ESC in 2021 și este membru în comitetul de conducere a mai multor studii clinice aflate în curs de desfășurare pe teme precum amiloidoza cardiacă TTR și cardiomiopatiile genetice. El este de asemenea, fost membru al Consiliului ESC pentru cercetare fundamentală, fost membru al grupului de lucru ESC privind bolile miocardice și  pericardice și fost președinte al grupului de lucru al Societății Spaniole de Cardiologie privind bolile cardiace ereditare. A publicat peste 160 de articole in reviste consacrate, inclusiv European Heart Journal, J Am Coll Cardiol, Circulation, Nature Communications, Nature Medicine și The Lancet.