speaker-photo

Prof. Dr. Olivier Lairez

Olivier Lairez a dobândit titlurile de doctor și profesor la Universitatea  Paul Sabatier din Toulouse, Franța, în 2008 și, respectiv, 2010. Are dublă specialitate: cardiologie și medicină nucleară.

Între 2012 și 2014  și-a desfășurat activitatea de cercetare în domeniul imagisticii plăcii aterosclerotice la Institutul de Imagistică Translațională și Moleculară, Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, SUA. În 2021, a absolvit un masterat în management sanitar (colaborare între Academia Europeană a Inimii a Societății Europene de Cardiologie și London School of Economics). În 2014, a devenit profesor asociat și, din 2018, a devenit profesor în cadrul Spitalul Universitar Rangueil din Toulouse, Franța.   În prezent, este coordonatorul Centrului de Imagistică Cardiacă și al Unității de Explorări Cardiace Funcționale la Spitalul Universitar Rangueil.

Din 2012, este membru al Societății Europene de Cardiologie, precum și  al Asociației Europene de Imagistică Cardiovasculară. Din 2015 devine membru al Comitetului Executiv al Consiliului de Administrație al Filialei de Imagistică Cardiacă a Societății Franceze de Cardiologie. Din 2018, face parte din grupul de lucru al Societății Europene de Cardiologie adresat “Bolilor Miocardice și Pericardice”.